Afgelopen week heeft de Rechtbank in Rotterdam de Algemene Bergings- en Vervoersvoorwaarden van de VBM in deponering genomen (ABVV/VBM).
De laatste versie van deze voorwaarden zijn tevens via deze link te downloaden: DOWNLOAD

Voor de leden van de VBM geldt dat, wanneer men gebruik wenst te maken van deze voorwaarden, er kan worden verwezen naar de ABVV/VBM op haar website, bij de Kamer van Koophandel en op de door de onderneming gebruikte vrachtbrieven.
De stickers in de voertuigen blijven onverminderd te gebruiken daar de ABVV/VBM op de beide genoemde rechtbanken ter deponering is aangeboden.

Wie nog verwijst naar de oude ABVV op haar vrachtbrieven en websites dient zich er van bewust te zijn dat deze voorwaarden niet langer door het Beurtvaartadres zijn gedeponeerd. Wanneer individuele bedrijven gebruik willen maken van andere voorwaarden dan de ABVV/VBM dan dient deze organisatie haar voorwaarden zelfstandig te deponeren bij de Kamer van Koophandel of Rechtbank. Wanneer hier niet aan wordt voldaan dan kan dit problemen geven bij (her-)certificering of geschillen n.a.v. uitgevoerde werkzaamheden.

In de ABVV/VBM is tevens een clausule met een Social Media Policy opgenomen. U kunt derhalve ook in de disclaimer van uw website een verwijzing opnemen naar de ABVV/VBM.