ROTOCOL WORDT PER 02-03-2018 10:00u weer ingetrokken voor alle provinciën iv.m. beëindigen weeralarm KNMI!

 

Aankomende dagen zullen gestrande automobilisten langs het Nederlandse hoofdwegennet actief afgesleept worden wanneer zij gestrandt zijn. Bent u gestrandt? Bel dan 112!

 

 

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor extreme kou voor de komende avonden/nachten. Rijkswaterstaat heeft daarom besloten om vanaf vanavond, dinsdag 27 februari, het “Protocol Extreem weer” in te schakelen voor het gehele land. Middels deze mail informeren wij u over de inhoud van het protocol, de inzetcriteria en vragen we u deze informatie te delen met uw directe- en indirecte collega’s die werkzaam zijn in het proces van de uitvoering van IM.

Protocol

In onze beleidsregels is bepaald dat gestrande voertuigen die veilig staan en waarbij de eigenaar zelfstandig voor professionele hulp heeft gezorgd, RWS geen IM opstart en dus geen IM berger aanstuurt. Het gevolg kan zijn dat weggebruikers hierdoor langer langs de snelweg staan. Bij aanhoudende kou met gevoelstemperaturen van rond de -15 graden Celsius is dat niet klantvriendelijk en in sommige gevallen zelfs gevaarlijk.

Met de inschakeling van dit protocol worden in principe alle gestrande voertuigen door IM-bergers naar een veilige locatie gebracht met voorzieningen, bijv. een tankstation.

De verruimde IM regels gedurende extreem lage temperaturen is een maatregel dat door Verkeerscentrales en weginspecteurs wordt gebruikt voor een kortstondige periode.

Inzetcriteria

  • Het KNMI geeft een waarschuwing af (code geel/oranje) voor extreem lage temperaturen (trigger);
  • De gevoelstemperatuur is ≤-15°C;
  • De maatregel geldt, zolang het ingezet is, enkel tussen 18:00 ‘s avonds en 11:00 uur ‘s morgens;
  • U wordt door ons geïnformeerd zodra de maatregel weer wordt ingetrokken.

Operationele diensten informeren

Bij deze vragen we aan u deze informatie te delen met uw directe- en indirecte collega’s die werkzaam zijn in het proces van de uitvoering van IM.

Deze mail is verstuurd naar alle leden van het IM-Beraad, het Landelijk Platform IM en naar (zoveel als mogelijk) leden van de regionale IM-Platformen.

Mocht u nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,

Denise Stip,

Namens Eeltje Hoekstra

…………………………………………………………………….
Wegverkeersmanagement Operationele Taken
Rijkswaterstaat Verkeer en Watermanagement
Bezoekadres| Papendorpseweg 101, 3528 BJ Utrecht

Correspondentieadres | Postbus 24094, 3502 MB Utrecht