Tsjonge, dat was weer een dag…! Het was vroeg in de ochtend al erg warm. Dus kan het wel eens een drukke dag met veel pechgevallen worden. Die vrees bleek terecht.

Zoals hier beschreven zou een dag bij een bergingsspecialist kunnen beginnen. Wat ‘s zomers bij Wolves Autoberging (met vestigingen in Wierden, Apeldoorn, Zwolle, ’t Harde, Steenwijk, Staphorst en Sittard) soms ook het geval is. Bijvoorbeeld langdurige hitte maakt dat veel auto’s en hun accu’s het niet meer aan kunnen.

Als lid van de Nederlandse vereniging van bergingsspecialisten VBM kennen ze bij Wolves Autoberging de gevolgen: veel pechgevallen. Die allemaal potentieel zorgen voor oponthoud en files. “Want”,  zegt directeur Ingrid Wolves, “Iedere auto langs de kant van de snelweg of provinciale weg leidt helaas af. Die moet daar zo snel mogelijk weg. Maar zolang je niet weet wát er aan de hand is, word je ongeduldig. Dan zie je wel de bekende hulpdiensten en de bergingsauto’s van de VBM, maar je hebt geen idee van hoe lang dat gaat duren.”

Elke VBM bergingsspecialist wil zo snel mogelijk naar de onheilsplek. Zij willen net als Rijkswaterstaat die file snel oplossen. Doorstroming is zo belangrijk voor mensen en economie.
Ingrid Wolves: “Daarom hebben bergingsbedrijven ontheffing dat hun mannen en vrouwen in de gele wagens langs de file mogen. Over de vluchtstrook of over een afgekruiste rijbaan. Dan zijn we snel bij de oorzaak en kunnen de auto of auto’s weghalen. Sommigen vinden dat blijkbaar raar of oneerlijk en gaan dat blokkeren. Maar doe dat niet ! Laat ons en andere hulpdiensten er alsjeblieft langs! Des te sneller kunnen we opruimen en is iedereen weer op weg. Zo lossen we samen files op.”