Hoe kom ik nu thuis?
Het gebeurt altijd als je het niet verwacht. Zoals mij onlangs, toen na een lange dag werken mijn auto er op weg naar huis mee ophield. Stond ik daar, plompverloren langs de kant van de weg. En nu? Hoe kom ik nu thuis?

Veilig
Daar had ik helemaal geen zin in, in die panne! Geen tijd voor ook, want ik wilde die avond zoveel doen. Kon ik – dacht ik – allemaal op mijn buik schrijven. Uiteindelijk werd ik toch heel snel ‘opgepikt’ en geholpen.
Ik wist dat ik eerst zelf veilig met een reflectie-hesje achter de vangrail moest gaan staan. En daarna het nummer van mijn verzekeraar moest bellen. Wat ik niet zag en wist, was dat de verkeerscentrale mij al langs de weg zag staan. Zij hadden, vertelde de bergingsspecialist later, een incidentmelding gemaakt.

Melding naar bergingsspecialist
Die melding kwam van Rijkswaterstaat, die de bergingsspecialist een seintje gaf om uit te rukken. Voor mijn gevoel stond ik ‘toen al een uur stil’. Maar dat kwam door het chagrijn. Want nadat de berger de melding kreeg stond hij met pakweg 10-12 minuten bij mij. En dat was in alle drukte snel!

Volleerd
De mensen van de VBM (de branche) zijn trouwens bergings- én mobiliteitsspecialisten. Vertelde ‘mijn’ berger. Want zij bergen auto’s én helpen bij pech. Die jongens en meiden op de bergingsvrachtwagens en -busjes zijn ook nog eens automonteur! Nooit geweten! Die moeten dus best veel weten en kunnen… Petje af hoor.

Hoe kom ik nu thuis
Helaas was mijn pech niet te verhelpen. Zat niets anders op dan mijn auto op de bergingsauto mee te nemen. Ik moest ook instappen; leuke ervaring, in zo’n vrachtwagen. Omdat ik recht op een vervangende auto had, reden we naar het terrein van het bergingsbedrijf. Daar vulde ik papieren in en kon ik mét een auto naar huis. Was ik slechts minder dan twee uur later dan normaal thuis. Had ik nóóit verwacht toen het gebeurde.
De bergingsspecialist vertelde, dat als je geen vervangende auto in je verzekeringspakket hebt, de berger je auto naar je garage brengt (als de verzekering die ruimte biedt) en jou dan thuis wil afzetten als je niet te ver weg woont. Goeie lui hoor!

Tip
Kijk in je verzekeringspapieren of je in aanmerking komt voor een vervangende auto. Heb je dat, dan ben je bij pech zo thuis. In alle gevallen zorgen de VBM-bergingsspecialisten dat gestrande auto’s in de kortst mogelijke tijd weg zijn. Zodat die geen afleiding en hinder voor de doorstroming geven. Ook zo lossen we samen files op.

Volg de komende maanden onze blogs op de site van de bergingsspecialisten.