Op de A44 is hedenmiddag, ter hoogte van Kaag-Dorp en richting Amsterdam een gecertificeerd Incident Management bergingsvoertuig van een VBM aangesloten organisatie aangereden bij de uitvoering van een Incident Management opdracht.

Naar de informatie strekt was het bergingsvoertuig in opdracht van de Stichting Incident Management Nederland ingeschakeld voor een pechstranding op de A44 en aan het afremmen voor het beveiligen van het even verderop gestrande voertuig. Het is standaard procedure om, in afwachting van aanvullende incidentbeveiliging door Rijkswaterstaat, te beveiligen conform de Richtlijn Eerste Veiligheidsmaatregelen bij Incidenten (REVI). Het bergingsvoertuig had hiertoe reeds zijn zwaailichten aan staan, toen deze van achteren werd aangereden door een personenwagen op volle snelheid.

De bestuurder van de verongelukte personenwagen is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht, ook de bergingsspecialist hield aan de aanrijding klachten over en heeft zich eveneens onder behandeling laten stellen.

De betrokken voertuigen liepen forse schade op. Het verkeer is enige tijd omgeleid via de N14 en A4 en kort na het middaguur weer vrijgegeven.

De VBM pleit al langere tijd voor een adequate oplossing voor de beveiliging van incidenten. Wij wensen de betrokkenen een spoedig herstel toe.