Persbericht:

Het plotselinge overlijden in maart van Arno de Heus, commercieel manager en mede-eigenaar van Internationaal Bergingsbedrijf Joh. van der Zand BV in Waardenburg, betekende in dubbel opzicht een moeilijke tijd. Nu is bekend dat het bedrijf doorgaat als dochteronderneming van Vreugdenhil Berging BV uit Den Hoorn (ZH). Beide bedrijven behouden hun eigen sterke identiteit en zijn onderdeel van de BCU (Bergings Combinatie Utrecht) waar ook Collewijn en Modern berging deel van uit maken. Het pand in Waardenburg blijft open en de werkgelegenheid blijft behouden.

Blijvende oplossing zoeken

“Het onverwachte overlijden van Arno de Heus was een enorme schok voor familie, medewerkers, en collega–bergers,” blikt Chris Müller, directeur van Vreugdenhil Berging terug. “Eén van de eerste dingen die we als partnerbedrijven deden was, na overleg, aan medewerkers en klanten vertellen dat we door de werkzaamheden op te pakken en te ondersteunen de continuïteit konden garanderen. Vervolgens hebben we onze belofte aan oprichter Johan van der Zand en de familie ingelost om een blijvende, toekomstbestendige oplossing te vinden. Die vonden we in het samensmelten van Internationaal Bergingsbedrijf Joh. van der Zand met Vreugdenhil Berging. Eerstgenoemde wordt een volledige dochteronderneming van het Zuid-Hollandse Vreugdenhil.”

Werkgelegenheid

Chris Müller vervolgt: “Omdat beide ondernemingen al met elkaar gelieerd waren in de BCU (Bergings Combinatie Utrecht), konden vervolgstappen snel gezet worden. Vreugdenhil Berging neemt de aandelen over van Bergingsbedrijf Joh. van der Zand. Hoewel bij beide ondernemingen taken deels overlappen, blijven alle medewerkers van Joh. van der Zand in dienst van ons bedrijf. De planningswerkzaamheden gaan we centraal via de 24/7 bemande meldkamer in Rijswijk ZH doen. Daar wordt ook een deel van het materieel gestationeerd, maar ook Waardenburg blijft operationeel. Ons sterke Europese netwerk blijft intact. En gelukkig blijft de oprichter Johan van der Zand als specialistisch adviseur aan ons verbonden, waar we heel blij mee zijn.” De bekende spreuk “Waar ook in Europa gestrand, bel Int. Bergingsbedrijf Joh. van der Zand” blijft hiermee in zijn kracht.

Sterk concept

De samenvoeging van de bedrijven levert een combinatie op met een breed spectrum aan bergings- en dienstverleningswerkzaamheden voor particulier, zakelijke klant, wegbeheerder en verzekeraar. Van meldkamer, nationale en internationale berging en repatriëring, kostenbeheersing, overdekt autotransport tot wegdekreiniging, kraanverhuur, diepladertransport, opslag van lading en compleet herstel van de incidentlocatie. Kortom, een sterk onderscheidend concept om onze klanten optimaal van A tot Z te kunnen ontzorgen.

Over Vreugdenhil Berging B.V.

Vreugdenhil Berging BV in Den Hoorn (ZH), is een volledig gecertificeerd en geoutilleerd bergingsbedrijf voor personen- en vrachtwagens voor de regio Haaglanden en met vestigingen in Leiden en Rotterdam. Vreugdenhil heeft een eigen meldkamer, die 24/7 bemand is en het beschikt over een landelijk netwerk van betrouwbare bergingsbedrijven. Het bergen en vervoeren van gestrande of verongelukte voertuigen verzorgt Vreugdenhil tot en met het reinigen van vervuild wegdek. Daarnaast verzorgt zij waar mogelijk de administratieve afhandeling met verzekeraars. Vreugdenhil is servicepartner voor DKV Euroservice, UTA, Falck, wegbeheerders en bijna alle verzekeringsmaatschappijen.

Datum: 28 mei 2020